Vier verdachten met automatisch wapen aangehouden op A27

vrijdag 15 november 2013

Gorinchem - Op de A27 ter hoogte van Blaricum hielden agenten vier mannen aan die in het bezit waren van een automatisch vuurwapen. Ze hadden op donderdagavond rond 21:10 uur twee mannen met het wapen bedreigd en beroofd.

Bedreigd en beroofd

Een 17-jarige Gorinchemmer en een man van 38 jaar oud, eveneens uitGorinchem, liepen op de Marinus Spronklaan in Gorinchemtoen ze door het viertalwerden aangesproken. De tweeGorinchemse mannen werden daarbij bedreigd met eenautomatisch vuurwapen en beroofd. Toen de verdachten er met een auto vandoorgingen, werd de politie gebeld.

Automatisch vuurwapen

Agenten gingen meteen op zoek naar de verdachten en zagen de auto op de A27,rijdend in de richting van Utrecht. De bestuurder gaf geen gehoor aan hetstopteken dat de agenten gaven en bleef doorrijden op de A27, met de agenteninhet kielzog. Toen de auto uiteindelijk stopte ter hoogte van Blaricum,trokken de agenten hun dienstpistool en hielden de vier inzittenden aan. In deauto laghet automatische vuurwapen dat meteen in beslag werd genomen.

Onderzoek

Het is nog niet zeker wat zich precies heeft afgespeeld op de MarinusSpronklaan, hier doet de politie onderzoek naar. Ook is nog niet duidelijk watde vier verdachten buit maakten, maar in hun auto vond de politie verdovendemiddelen. Het onderzoek wordt voortgezet en de vier verdachten, van 20 t/m 39jaar oud uit Almere, worden verhoord.

bron: politie.nl | Categorie: wapen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gorinchem | 112 alarmeringen Gorinchem | Goedkoop Tanken in Gorinchem | Supermarkten in Gorinchem | Weerbericht Gorinchem