Integrale verkeerscontrole tegen Mobiel Banditisme

donderdag 28 september 2017

Werkendam - Zes verschillende instanties hebben woensdagmiddag en -avond een actie gehouden om mobiel banditisme aan banden te leggen. Er werden 23.900 auto's gescand, zo'n 130 bestuurders werden uitgebreider gecontroleerd.

De term mobiel banditisme wordt gebruikt voor internationaal rondtrekkende criminele groepen, die zich schuldig maken aan verschillende misdrijven als winkel- en ladingdiefstal, inbraak in woningen en bedrijven, oplichting, skimming en zakkenrollerij.

Woensdag 27 september 2017 tussen 14.00 en 21.00 uur is weer een grote controle gehouden met als doel om mobiel banditisme tegen te gaan. Zes instanties werkten er aan mee. De Belastingdienst, Douane, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, Rijkswaterstaat, specialistische verkeersregelaars en verschillende afdelingen van de politie werkten nauw samen op parkeerplaats De Keizer langs de A27 ter hoogte van Nieuwendijk.

Er zijn 3 personen aangehouden voor witwassen, deze hadden 12.000 euro bij zich zonder aannemelijke verklaring. Daarnaast zijn er 2 personen aangehouden voor het bezit van 300 gram softdrugs en tevens hadden zij enkele duizenden euro's in contanten bij zich en een auto die net tegen contante betaling was aangeschaft in Duitsland. Het geld en de auto zijn in beslag genomen. Een bestuurder moest nog 14 dagen gevangenisstraf uitzitten en is daarom aangehouden. Twee personen hebben een bekeuring gekregen omdat ze zonder rijbewijs reden. Ze moesten zich laten op halen. Er werden toen bekeuringen voor verschilledne verkeerfeiten uitgeschreven en meerdere boetes geïnd.  De Belastingdienst afdeling deurwaarders liet 33 keer beslag leggen op auto's, 15 van die auto's werden ook daadwerkelijk getakeld. Er werd 50.000 euro betaald, voornamelijk met pin en internetbankieren. De afdeling autoheffingen van de Belastingdienst heeft vijf naheffingen geheven a 2.000 euro per bestuurder omdat ze ten onrechte met een buitenlands kenteken reden, en er is een bekeuring uitgedeeld voor het ten onrechte gebruik maken van handelaarskentekenplaten. 

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gorinchem | 112 alarmeringen Gorinchem | Goedkoop Tanken in Gorinchem | Supermarkten in Gorinchem | Weerbericht Gorinchem