Aanhouding na achtervolging

maandag 30 december 2013

Gorinchem-Papendrecht - Na een achtervolging over de A15 richting Rotterdam hebben agenten maandagochtend een 17-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van autodiefstal.

Rond kwart voor vijf keek de eigenaar van een auto vreemd op. Hij zag hoeiemand aan de Appeldijk in zijn auto stapte en wegreed. Hij belde direct depolitie.

Met meerdere politievoertuigen werd de achtervolging ingezet. Terwijl ze opde A15 richting Rotterdam reden werden er stoptekens gegeven. De jongebestuurder negeerde de stoptekens van de agentenen reed op hen in. Hierbijraakte hij een aantal politieauto's. En agent werd dusdanig in het nauwgedreven dat hij zich genoodzaakt voelde waarschuwingsschoten te lossen. Ookhier reageerde de jongeman niet op.

Tot stilstand

Toen de bestuurder opnieuw een politiewagen probeerde te rammen, raakte hijde controle over het stuur kwijt. Op de Witte brug bij Papendrechtkwamdegestolen auto tegen de vangrail tot stilstand. De 17-jarige inwoner vanGorinchem werd aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau eningesloten in afwachting van het onderzoek.

Rijbanen afgesloten

Aangezien er onderzoek gedaan werd op de rijbanen en er voertuigen op de wegstonden,is een aantal rijbanen enige tijd afgesloten geweest. Rond half achtkon het verkeer weer doorrijden.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gorinchem | 112 alarmeringen Gorinchem | Goedkoop Tanken in Gorinchem | Supermarkten in Gorinchem | Weerbericht Gorinchem