Twee aanhoudingen in onderzoek vermoorde man Biesbosch

dinsdag 30 juni 2015

Werkendam / Andel / Veen - De politie heeft vanmorgen, dinsdag 30 juni 2015, een 49-jarige man uit Veen en een 36-jarige vrouw uit Andel aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 32-jarige Poolse man. Zijn stoffelijk overschot werd op dinsdag 14 januari 2014 aangetroffen in het poldergebied de Kroon in de Biesbosch en pas na intensief tactisch en forensisch onderzoek gedentificeerd.

Op dinsdagmiddag 14 januari 2014 meldde een wandelaar dat hijvermoedelijk een deel van een lichaam had gevonden. De politie zette de omgevingaf. Vervolgens verrichtten rechercheurs van de Unit Forensisch TechnischOnderzoek een uitgebreid sporenonderzoek op en rond de vindplaats. Zij kregendaarbij op de locatie ondersteuning van medewerkers van het NederlandsForensisch Instituut (NFI), waaronder een forensisch archeoloog. Er werd directeen Team Grootschalige Opsporing geformeerd.

Onderzoek wees uit dat het om een man ging die door misdrijf omhet leven was gebracht. Aan de hand van onder meer digitalegezichtsreconstructie in het buitenland en ander onderzoek werd zijn identiteitvastgesteld. Het gaat om een 32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. Denabestaanden werden door het rechercheteam genformeerd. Begin maart 2015 werdeen uitgebreid sporenonderzoek ingesteld in de woningen van de nu aangehoudenverdachten. Dinsdag 30 juni wordt nog een aanvullend onderzoek verricht op tweeadressen in Andel.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gorinchem | 112 alarmeringen Gorinchem | Goedkoop Tanken in Gorinchem | Supermarkten in Gorinchem | Weerbericht Gorinchem