Mogelijke doorbraak in onderzoek naar vermoorde man Biesbosch

dinsdag 3 maart 2015

Werkendam - Het stoffelijk overschot dat op dinsdag 14 januari 2014 werd aangetroffen in het poldergebied de Kroon in de Biesbosch is na intensief tactisch en forensisch onderzoek gedentificeerd. Het gaat om een destijds 32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. Eerder werd al vastgesteld dat de man door misdrijf om het leven was gebracht. Het rechercheteam heeft zijn gangen in Nederland nagegaan. Dinsdag 3 maart is gestart met een uitgebreid onderzoek in twee woningen in respectievelijk Veen en Andel waar gezocht wordt naar sporen en aanwijzingen.

Op dinsdagmiddag 14 januari 2014 meldde een wandelaar dat hijvermoedelijk een deel van een lichaam had gevonden. De politie zette de omgevingaf. Vervolgens verrichtten rechercheurs van Forensisch Technisch Onderzoek eenuitgebreid sporenonderzoek op en rond de vindplaats. Zij kregen daarbij op delocatie ondersteuning van medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut(NFI), waaronder een forensisch archeoloog. Er werd direct een TeamGrootschalige Opsporing geformeerd.

Onderzoek wees uit dat het om een man ging die door misdrijf om het leven wasgebracht. Aan de hand van onder meer digitale gezichtsreconstructie in hetbuitenland en ander onderzoek werd zijn identiteit vastgesteld. Het gaat om een32-jarige Poolse man die in Nederland verbleef. De nabestaanden zijn door hetrechercheteam genformeerd.

Er wordt een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld in een woningin Veen en een woning in Andel. Dit onderzoek gaat mogelijk meerdere dagenduren.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gorinchem | 112 alarmeringen Gorinchem | Goedkoop Tanken in Gorinchem | Supermarkten in Gorinchem | Weerbericht Gorinchem